İTOB OSB 10011 Sokak No: 10 Tekeli - Menderes / İZMİR
+90 (0232) 853 74 00
kocamaz@kocamaz.com.tr
Beklentiniz Garantimiz

Miniolive 200 PROF Butik Zeytinyağı Makinesi

Sistem 3 ayrı ekipmandan oluşmaktadır.

  • Miniolive 200 PROF Sıkım Ünitesi
  • Master 200 PROF Zeytin Yıkama ve Yaprak Ayırma Ünitesi
  • Kontrol Panosu

Miniolive 200 PROF Sistem Ekipmanları

1. Miniolive 200 PROF Sıkım Ünitesi

Küçük ve orta ölçekli butik zeytinyağı üreticilerinin tercih ettiği seridir. Yardımcı makine ve ekipmanlar ile çalıştırılarak, sınırlı yerlerde, küçültülmüş zeytinyağı üretim hattı oluşturmanızı sağlar. Saatte 150-200 kg zeytin hamuru işleme kapasitesine sahiptir.  Miniolive 200 Prof serisi makinalarda sikloid şanzıman sistemi dekantöre daha çok mukavemet kazandırarak daha sessiz çalışmasını sağlar. Bu model aynı zamanda zeytin hamurunu farklı hızlarda, zeytinin türüne ve hasat zamanına göre işleyerek daha konforlu çalışma imkânı tanımaktadır. Özellikle iklimlendirme olmayan üretim yerlerinde. Standart olarak üretilen malaksör ısıtma sistemi ihtiyaca göre zeytin hamurunun ideal ısı aralığında işlenebilmesini mümkün kılarak (18 – 27 derece) zeytinyağı çıkış randımanınızı arttırmaktadır.

2. Master 200 PROF Zeytin Yıkama ve Yaprak Ayırma Ünitesi

 Master 200 zeytin yıkama ve yaprak ayırma ünitesi sıkım ünitesinin yanında standart olarak sunulur. İki katlı bunker ve bir boşaltma helezonundan oluşur. Üst bunkere zeytinler doldurulduktan sonra alt bunkere bir hız kontrollü helezon vasıtası ile aktarılırken bir fan yardımı ile zeytin yaprakları üflenerek ayrılır. Alt bunker su ile doludur ve zeytinler suyun içine düşerek yıkanır. Ayrıca zeytin boşaltma helezonuna da şebekeden temiz su bağlanır. Az miktarda devamlı su vererek hem yukarıya giden zeytinler yıkanır hem de haznedeki suyun devir daim yapması sağlanır.

3- Kontrol Panosu

Bütün sistemin kumanda panosudur. Sıkım ünitesinin yanına konumlandırılır. Çoklu fişle sıkım ünitesinin ve yıkamanın üzerine bağlantı yapılır.

Neden Miniolive Butik Zeytinyağı Makinesi?

Avantajları

  • Düşük yatırım maliyeti ile erken amorti etme avantajı
  • Küçültülmüş makine boyutları ile sınırlı alanda zeytinyağı üretim imkânı
  • Kendi üretiminizin markalaşma yolunda avantaj getirmesi
  • Zeytinyağı kalite kriterlerini üretim esnasında koruyarak katma değer katması
  • Çeşitli üretim amaçlarına uygun makine ve ekipman seçenekleri
  • Enerji tüketim maliyetinin uygun olması, günlük toplanan zeytinlerin ekonomik işlenmesi
  • Çevreye karşı herhangi bir zarar oluşturmaması ve çevre bakanlığının zeytinyağı üretimi için şart koştuğu çeşitli belge ve projelerden muaf olması
  • Organik zeytinyağı üretimi için gerekli koşullara sahip olması
  • Pirinaya zeytinyağı kaçağının minimize edilmesi

Teknik Özellikler

Miniolive 200 PROF Butik Zeytinyağı Makinesi

  Miniolive 200 PROF Sıkım Ünitesi Master 200 PROF Zeytin Yıkama ve Yaprak Ayırma Ünitesi Kontrol Paneli
Kapasite 150 - 200 kg/saat 150 - 200 kg/saat *
Kurulu Güç 9.82 kW 1.46 kW (inverter kontrollü) 11.28 kW; 380 V
Ağırlık 650 kg 170 kg 73 kg
Ölçüler (En x Boy x Yükseklik) 820 x 2.300 x 1.800 mm   920 x 2.000 x 2.300 mm 600 x 700 x 1.250 mm
Takribi Elektrik Tüketimi * * 6 kW
Malzeme AISI 304 Paslanmaz Çelik AISI 304 Paslanmaz Çelik *